La cotización por ingresos reales de autónomos llegará de forma muy gradual con un modelo sostenible

10/09/2020
Laboral

Escrivá avanza una estrategia por tramos casi "inmediata" para la cotización por ingresos reales de autónomos.

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha avançat aquest dimecres que el seu departament i l'Agència Tributària porten mesos treballant per a donar una resposta "relativament immediata" en el desenvolupament d'una estratègia per trams per a aconseguir de manera "gradual" la cotització per ingressos reals dels autònoms amb un model "sostenible" en el temps.
 
Així ho ha avançat durant la seva compareixença a petició pròpia davant la Comissió de Seguiment i Avaluació dels Acords del Pacte de Toledo en el Congrés per a informar sobre la renovació de les recomanacions sobre les pensions, entre les quals figura en el número 4 la referida a promoure mesures per a aproximar les bases de cotització dels autònoms als seus ingressos reals.

En anticipació a la plasmació d'aquesta recomanació recollida en l'esborrany de les recomanacions del Pacte de Toledo i a l'acord definitiu, Escrivá ha explicat que el seu departament ha treballat durant els últims mesos amb la AEAT i han conclòs que és "possible" transitar cap a la cotització dels autònoms pels seus ingressos reals "de manera gradual i amb un model sostenible en el temps".

En aquest sentit, ha subratllat que convé que el model sigui "fix i permanent en el temps", si bé ha matisat que hi ha "fórmules" per a fer-ho sense que es produeixin distorsions significatives ni als autònoms ni a la gestió administrativa de les cotitzacions.

Referent a això, ha avançat la implementació d'una estratègia per trams que comportarà que un percentatge elevat d'autònoms vegi reduïdes les seves cotitzacions, mentre que uns altres haurien de pujar-la, i això de forma "molt gradual i compassada".

"Estem treballant en això, veient la tecnicidad, els encreuaments amb la AEAT, pensem que és una cosa que podem donar resposta d'una forma relativament immediata", ha assegurat.