Els contribuents podran sol·licitar cita a partir del dimecres per a l'atenció presencial de la Renda

28/05/2024
Fiscal

Els contribuents podran començar a sol·licitar des d'aquest dimecres 29 de maig la seva cita prèvia per a l'atenció presencial de la declaració de la Renda corresponent a l'any 2023.

Els contribuents podran començar a sol·licitar des d'aquest dimecres 29 de maig la seva cita prèvia per a l'atenció presencial de la declaració de la Renda corresponent a l'any 2023, encara que serà el dia 3 de juny quan la AEAT començarà a assistir als ciutadans en les seves oficines per a la confecció i presentació dels documents.

La data límit per a la presentació de declaracions, tant a ingresses com a retornar, s'estableix per a l'1 de juliol. No obstant això, per a les declaracions que impliquen un ingrés i requereixen domiciliació bancària, el termini finalitza el 26 de juny.

A més de la via telemàtica, l'Agència Tributària ha llançat aquest mes el pla 'Li Cridem', que permet l'elaboració de declaracions de Renda via telefònica. Des de principis de maig i fins al final de la campanya, els contribuents que requereixin assistència personalitzada poden rebre atenció sense la necessitat d'acudir a una oficina.

Així mateix, ja està en funcionament des de principis de mes una novetat destacada d'aquesta campanya: el pla especial d'assistència per a persones majors de 65 anys en petits municipis d'Espanya.

En col·laboració amb els ajuntaments corresponents, l'Agència ofereix als residents majors en més de 550 municipis de les 46 províncies del territori en règim comú la possibilitat de realitzar la seva declaració sense necessitat de desplaçament o, en alguns casos, traslladant-se a un municipi pròxim.

Vaga de sindicats
Però la Campanya de la Renda d'enguany està marcada pel conflicte iniciat pels sindicats de l'Agència Tributària per a aconseguir millores salarials i laborals en aquesta administració.

Malgrat la reunió amb la directora general de l'Agència Tributària, Soledad Fernández, els sindicats han decidit mantenir les mobilitzacions davant la "falta de compromís polític i absència d'oferta econòmica" per a negociar millores retributives i en la carrera professional de la plantilla. Les organitzacions no descarten cap escenari, inclosa la vaga.

Des de l'Agència Tributària, asseguren que tenen voluntat i autorització per a negociar millores però ho condicionen als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2025. Però els sindicats consideren que aquesta oferta és insuficient, ja que no hi ha garanties polítiques ni retributives.

UGT, SIAT, CSIF, CCOO i CIG, que representen a més del 80% de la Taula General de l'Agència Tributària, van registrar en el Congrés una carta per a demanar als grups parlamentaris la reprovació del president de l'organisme i secretari d'Estat d'Hisenda, Jesús Gascón, per la "greu situació" que travessa l'Agència Tributària.