COVID-19. Noves mesures a Catalunya des del 8 de febrer de 2021

08/02/2021
Administrativo

L'informem que al DOGC del 6 de febrer de 2021 s'ha publicat la RESOLUCIÓ SLT/275/2021, de 5 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia.

S'allarguen horaris a l'hostaleria i es pot reprendre en part l'activitat presencial al primer curs universitari. El confinament serà de perímetre comarcal, i no municipal com fins ara. Es manté el 30% de l'aforament per al comerç petit, que ha de romandre tancat el cap de setmana; també seguiran tancats els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400m2. Es manté el teletreball.

L'informem que al DOGC del 6 de febrer de 2021 s'ha publicat la RESOLUCIÓ SLT/275/2021, de 5 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la COVID-19 al territori de Catalunya.

Aquestes mesures, mentre estigui vigent aquesta Resolució o, si escau, la resolució que estableixi la seva pròrroga, deixen sense efecte, en tot allò que s'oposin, les establertes en la Resolució SLT/1429/2020, de 18 de juny, per la qual s'adopten mesures bàsiques de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió i afavorir la contenció de la infecció per SARS-CoV-2, així com les establertes en l'apartat 4 de la Resolució SLT/2073/2020, de 17 d'agost, per la qual s'adopten mesures extraordinàries al territori de Catalunya per a l'aplicació de l'Acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut de 14 d'agost de 2020, sobre la declaració d'actuacions coordinades en salut pública per a la contenció de la pandèmia de la COVID-19, modificada per la Resolució SLT/2782/2020, de 19 d'agost.

Aquestes mesures s'entenen sense perjudici de la vigència d'altres i, en concret, de la Resolució SLT/2056/2020, d'11 d'agost, per la qual es prorroguen les mesures especials en matèria de salut pública relacionades amb el consum de begudes alcohòliques per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la COVID-19.

Les mesures que conté aquesta Resolució són aplicables a totes les persones que es trobin i circulin a Catalunya, així com a les persones titulars de qualsevol activitat econòmica, empresarial o establiment d'ús públic o obert al públic situat en aquest àmbit territorial.

Les noves mesures aprovades van entrar en vigor el dia 8 de febrer i s'allargaran fins a les 00.00 hores del dia 22 de febrer de 2021, sense perjudici de l'avaluació continuada de l'impacte de les mesures que conté.

RESUM DE LES NOVETATS

La principal novetat és que la mobilitat passarà a ser comarcal. No obstant això, es recorda que la mobilitat laboral només està permesa quan no es pot teletreballar i que les activitats socials s'han de continuar regint sota un màxim de 6 persones i que no siguin de més de 2 bombolles de convivència.

  • Mobilitat: el confinament serà de perímetre comarcal, i no municipal com fins ara.
  • Trobades socials: es manté la limitació de sis persones i dues bombolles de convivència.
  • Restauració: s'amplien els horaris d'obertura. Tant a les terrasses com a l'interior, podran obrir de 7.30 h a 10.30 h i de 13.00 h a 16.30 h. En la resta d'horaris, poden continuar funcionant per a recollida o per a lliurament a domicili. Es mantenen les mesures de distància de seguretat i l'aforament.
  • Equipaments culturals: les llibreries es consideren essencials, podran obrir a partir del dilluns i estar obertes els dissabtes. Segueixen amb un aforament del 50% els museus, sales d'exposicions i biblioteques. El 50% de l'aforament també es manté per a cinemes, teatres, sales de concert i auditoris, on no es poden superar els mil assistents.
  • Universitats: la docència universitària teòrica seguirà en format virtual, a excepció del primer curs, en el qual es podrà reprendre parcialment l'activitat presencial. Es mantenen també les restriccions en batxillerat i educació escolar.
  • Extraescolars: poden obrir en format semipresencial les escoles de música i dansa que estiguin certificades pel departament d'Educació. Són escoles de preparació per a la formació reglada. Segueixen suspeses la resta d'extraescolars, tret que estiguin organitzades pel mateix centre educatiu respectant les bombolles.
  • Àmbit esportiu: els equipaments en espais tancats podran obrir amb aforament al 30% i amb activitats grupals limitades a 6 persones i amb ús obligatori de màscara. Els espais esportius a l'aire lliure romanen oberts amb un aforament del 50% i control d'accés. Es podran reprendre les competicions que donen accés a categories estatals, internacionals i professionals.
  • Empresa: es manté el teletreball.
  • Comerços: es manté el 30% de l'aforament per al comerç petit, que ha de romandre tancat el cap de setmana; també seguiran tancats els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400m2

Atenció. Comerços. Es mantenen les restriccions. Els centres i recintes comercials no poden obrir, excepte els establiments essencials, com els supermercats. Les botigues de menys de 400 metres poden obrir de dilluns a divendres, però no els caps de setmana.